Pàgines

dijous, 13 de març del 2014

Avui ens ha visitat l'Eva, una infermera que ens ha explicat el secret per no tenir càries, rentar-nos cada dia les dents!

Com ho hem de fer, pas a pas:

Primer: raspallar les dents en moviments verticals, començant per la geniva, des de baix i cap a fora, com si escombréssim. Haurem de raspallar la part de fora de la dent i la part de dins.

Segon: raspallar en forma de remolí els queixals que fem servir per mastegar per evitar que s'hi quedin les restes dels aliments, i que els bacteris puguin començar a provocar una càries.

Tercer: netejar el coll de la dent i també l'espai entre dent i dent; per fer-ho, a vegades és necessari netejar els espais interdentals, on no pot arribar el raspall. En aquest cas, haurem de fer servir un fil (seda dental) per passar-lo entre les dents.

Quart: No oblidis raspallar-te la llengua. Per fer una bona higiene dental tenim dos aliats: raspall i dentifric.

Ens hem de rentar les dents cada dia.

- Ens hem de rentar les dents després de cada menjar.

- El raspallat d'abans d'anar a dormir és el més important de tot el dia, perquè no podem estar tota la nit amb les restes d'aliments entre les dents. Si en alguna ocasió ens trobem que no tenim raspall, podem glopejar aigua diverses vegades i menjar alguna fruita, com una poma; o una pastanaga.





Abans de marxar ens ha regalat un raspall de dents i dentífric per a tots! Gràcies Eva!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada